Marmara, Avrupa Birliği’ne proje hazırlığında

Marmara Üniversitesi adına projeyi yürüten Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Borahan Tümer, “Bu sistemlerde insan operatörleri olacak. İnsanların olduğu sistemlerde  problem oluşması sonucunda üretim uzun süre  durabiliyor. Bu durum maliyet  açısından zararlı oluyor. Sağlık problemleri ve zaman kaybını önlemeye çalışıyoruz. Sorunların  önceden tespit edilip sistem zarar görmeden onarılması önemli. Amacımız bunu sanayide uygulamak” dedi.

Proje kapsamında Almanya, Hochschule Ostwestfalen-Lippe üniversitesinden gelen bir heyetin kendisini ziyaret ettiği ve çalışmalarında katkı sağladığını ifade eden Doç.Dr. Borahan Tümer, “Doktora çalışmam kuramsal olarak  bu çalışmanın alt yapısıyla  ilgili. Prof. Oliver Niggeman doktora tezimden etkilendiği için benimle irtibata geçti. The German Academic Exchange Service (DAAD) adlı kurum da bizi destekliyor. DAAD  AB’ye yakın ülkelerin Almanlarla çalışmasını ve desteklenmesini amaçlayan bir kuruluş” dedi.

Projenin sosyal amaçlarının da bulunduğunu belirten Tümer, “Bu proje kültürel etkileşim ve teknik ortaklığı amaçlıyor” dedi. Projeden sağlanacak fayda ile Marmara Robot Kulübü için Robot  Laboratuvarı kurmak istediklerini söyleyen Tümer, “Akademik açıdan Robot Kulübü’ne katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

14  kurumun ortaklaşa yürüttüğü projede Marmara Üniversitesi dışında Türkiye’den katılan kurumlar ise; Arçelik A.Ş ve GEOS A.Ş.

 

HIZLI ERİŞİM