Robot kulübüne sınav ile üye alınacak

Marmara Robot Kulübü’nün başarıları sonucunda kulübe katılımda yoğunluk yaşanıyor. Her sene 20-25 kişilik üye alımı yapan kulüp bu seneki yoğunluk nedeniyle sınav yaparak üye almaya karar verdi. Bu sene kulübe üyelik için 100 kişinin başvurduğunu söyleyen kulüp başkanı Ahmet Kazan üye alımında yaptıkları eğitimlerdeki devamlılık durumunu göz önünde bulundurduklarını da belirtti.

Kulüp verilen eğitimler sonucunda sınav yapıyor
Ahmet Kazan eğitimin içeriği ile ilgili, “İlk önce Genel Robotik daha sonra C Programlamave PİC eğitimi veriliyor. Daha istekli olanları ve zaman ayırabilenleri seçmeye özen gösteriyoruz. Üyelerimizden her 1 kişi 4 kişiye eğitim veriyor.” şeklinde konuştu. 4-5 kişiden oluşan 18 grubun bulunduğunu anlatan kulüp başkanı Kazan, “Öğrenciler Robot Kulübü’ne katılmaya çok istekli. Eğitimde ne verdiysek onunla ilgili sorular soruyoruz. Eğitimde katılımda verimlilik ölçülüyor. Her sene ilgi giderek artıyor.’’ dedi. Kulübün üyelerine de sınav uygulanarak başarısız olanların alınmayacağını belirten Kazan, kulübe farklı fakültelerden çok sayıda öğrencinin başvurduğunu da söylüyor.

Eğitimlerin konferans salonunda gerçekleştiğini belirten Kazan, “İstek üzerine robotlar üzerinde de uygulamalı eğitimler veriyoruz fakat kulübümüz mühendislik fakültesi ile ilgili olduğu için sadece mühendislik öğrencilerini kabul ediyoruz.” dedi. Eğitimlerin öncesi ve sonrasında yapılan sınavlar kulübün yönetimi tarafından düzenleniyor. Analiz edilen sınavlar puanlara göre sıralama oluşturularak aktif üyelik için zemin hazırlanıyor.