Robot Kulubü, Iztech RoboLeague’a damgasını vurdu

Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri tarafından 2010 yılında kurulan Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Robot Kulübü, Iztech RoboLeague 2012 yarışmasına damgasını vurdu. 19-20 Ekim tarihlerinde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde düzenlenen Iztech RoboLeague 2012 yarışmasında, farklı kategorilerde hazırladıkları projelerle birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerini almaya hak kazandı. Mini Sumo kategorisindeki ikincilik ödülünü Goran, üçüncülük ödülünü ise Jr.Fast isimli robotla kazanan kulüp, yangın söndüren kategorisinde ise “Yananı Görür Allah” isimli robotla birinci oldu. Ayrıca RoboWorker kategorisinde de üçüncülük ödülünü kazanan kulübün başkanı Ahmet Kazan, “Mühendislik Fakültesi bünyesinde robotlarla ilgili bir kulübün olmaması fakülte öğrencilerini Robot Kulübü’nü kurmaya itti. Kişisel robot meraklarını profesyonel açıdan göstermeyi amaçlayan öğrenciler zamanda bu kulüpte aktif olarak çalışmaya başladı. Zamanla profesyonel hale gelerek, robot tasarımları ve elektronik devre çizimi gibi konularda iş bölümü yaptık ve böylece başarıyı yakaladık.” dedi.

Başarılı projelerin ardından kulübe olan ilginin arttığını ifade eden Kazan, “Farklı bölümlerden öğrencilerin katılımı ve iletişimlerinin kuvvetli olması sayesinde daha da başarılı olacağız. Robot Kulübü olarak gelecekte de farklı fikirlerle projeler üreteceğiz.” şeklinde konuştu.

yananigorurallah