27-28.02.2016 - Marmara Üniversitesi’nden Robot Olimpiyatları

Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Robot Kulübü’nün (MUFE Robotics) hazırladığı 1. Uluslararası Marmara Robot Olimpiyatları sizleri bekliyor. Öğrenci Konseyinin desteği ile bu yıl ilki düzenlenecek olan 1. Uluslararası Marmara Robot Olimpiyatları, 27-28 Şubat tarihlerinde, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımı ile Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde gerçekleşecek.

DoraBase, Türksat, Bilge Adam, Bimeks, Anabilim Eğitim Kurumları, Üsküdar Belediyesi, Robimek, Proje Hocam, Kampüs Etkinlikleri, Studica Türkiye, Bilim Şenliği, Battalbey, MMG, Çamlıca, Yeryüzü Mühendisleri, Redbull ve Webinyo gibi kendi alanında öncü kurum ve kuruluşların co-sponsorluğunu üstlendiği Robot Olimpiyatlarına bu yıl; Azerbaycan, Almanya, Tunus, Dubai ve Makedonya gibi ülkelerden lise ve üniversite öğrencileri katılacak. Katılımcılar, Ateşli Labirent, İstanbul’un Fethi, Robotenis, Renk Seçen, Mini Sumo, Bayrak Yarışı, Jüri Özel ve Serbest kategorilerde birbirinden ilginç tasarımlara sahip robotlarını yarıştırabilme ve sergileyebilme fırsatı bulacak. Olimpiyatları süresince aynı zamanda katılımcıların etkin zaman geçirmesi adına yarışmalarla eş zamanlı gerçekleşecek olan kendi alanında uzman konukların sunacağı seminerler ve workshop etkinlikleri düzenlenecek.

Bilgi için:

olimpiyat.muferobotics.org/